HTML

Kurva Élet (dupla nulla)

"(...)
Mi rábaszunk, úgysem tudsz felállni,
De csak kitartás, történjék bármi!
Ki kell bírni, még ha senki sem felel,
Mert itt élned, és halnod kell!

Híres, névtelen,
Gazdag, nincstelen,
Kormányfő hiteltelen,
Mind korrupt, erénytelen.

Megállítani képtelen,
Szép álmok, meg a végtelen,
Mindennek vége, reménytelen.
Miért történik ez velem?!

Ez a mocskos élet, ez a rohadt élet,
Ez a mocskos, rohadt, kurva élet,
Ez a mocskos élet, ez a kurva élet...
Miért történik ez velem?

Ez a mocskos élet, ez a rohadt élet,
Ez a mocskos, rohadt, kurva élet,
Ez a mocskos élet, ez a kurva élet...
Miért pont énvelem?!"

/Alvin és a mókusok/


*****

Megszivattak? Csalódtál? Átvertek?

Kiborít a családod?

Kénytelen vagy megalázó szituációkba belemenni a munkahelyeden?

Itt kedvedre kiőrjöngheted magad!

Gyere és írd meg, kitől mit és miért vagy kénytelen elviselni; mi megy az idegeidre nap mint nap!

A leveleket a szerk.keb@index.hu-ra várjuk.

Friss topikok

Linkblog

2009.03.25. 18:42 Histerya

"Cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni"

 

Sziasztok! Az AFSZ-es sztorihoz érkezett egy olyan komment, amit kiemeltem ide önálló posztnak. /Köszönet érte MM-nek. :)/

Az előzőhöz hasonlóan ez a történet is példaértékű. Szóval hajrá, lehet szörnyülködni! :) És persze továbbra is szeretettel várjuk a leveleket és hozzászólásokat!

Üdv!

Valószínűleg nem nyugtat meg a dolog, hogy ezzel nem vagy egyedül, ezért meg sem próbállak nyugtatni...

Én az OEP-ben jártam hasonlóan, igaz, ott a sor kicsivel gyorsabb, de persze el kellett húznom a volt ucsó munkahelyemre, hogy aláírassak velük egy papírt. Mivel márc x-én lejárt a felmondásom, és volt egy jó tanácsadóm, meg persze január óta nem tudok kikecmeregni a tüdőgyulladásos-taknyos-fosós kórból, elmentem passzív betegácsiba 10-én. 3 napon belül, hogy jogosult legyek passzívra...

Az OEP-nek nem elég a szaros orvosi igazolás, be kell adni minden egyebet (kereseti igazolás, munkáltatói igazolás stb.). Nem elég nekik, hogy a nyakadon is folyik a takony... Be kell vinni személyesen a cuccaidat. És persze nagyon-nagyon kedvesek az ügyintézők. Mint egy pitbull :)))

Elcsattogok - miközben elég szarul vagyok - a 2 megállóra levő mh-re (még jó hogy közel van). Ott közli velem a nagyon szőke titkárnő, hogy ő ilyet még nem látott.... Fél órás szájbarágós telefon a könyvelővel, kezd vmi derengeni, de a főnök se látott ilyet... Mármint passzív betegállományról kb. 60 évesen sem hallott... Megnmutatja a munkaügyesnek... Majd küldik a papírt... Pár nap múlva újabb sorállás OEP-nél, addig "élvezem" az alkotói szabadságomat itthon. Azt ugyan nem tom, ha a férjem nem lenne, miből élnék, de elvagyunk egyelőre... Még tart az ucsó havi bér, meg csurran-cseppen innen-onnan.

Azt mondják, cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni :))) Egyelőre még bízom abban, hogy a CV-m és a portfolióm elad előbb-utóbb... Kb. 100 helyre küldtem el eddig, pár helyre be is hívtak interjúra. Jó esetben válaszolnak valamit akkor is, ha most épp nem alkalmas nekik, de a nagy többség erre se szakít időt.

Megszoktam már, hogy ez nem a kultúra, hanem a pornó és a qrvák országa (a Hókusz-Pókusz-Fókusz nemrég kiderítette, hogy ez a külföldiek megítélése rólunk). De mi legalább tudunk élvezni! Megszoktuk, hogy b... -tnak minket és turizmust csinálunk ebből is :)))) Találékony nép vagyunk, hiába! Azt mondják, a nélkülözés kihozza az emberből a kreativitást!

Egy biztos! Ebben az országban jobb, ha önállósítod magad, és a saját területeden szétküldöd mindefelé a CV-det, eleve megkeresed a cég felelős emberét és írsz neki szépeket magadról! Párszor már bejött! 2006-ban 2 hét alatt találtam így állást, 2003-ban is elég gyorsan bejött! Magad uram, ha a szolgád nem...

Fejvadászokra hagyd rá a dolgot, a munkaügyi Kp. meg sóhivatal... Mint a példa mutatja, főleg azok húzzák meg magukat az ilyen helyen, akiket a pult másik oldalán állva többnyire elküldenének azzal, hogy még munkanélkülinek is kevés, mint mackósajtban a brummogás... T. a kivételnek! De nem akarok senkit elítélni... Szerintem a világ már rég nem a 8-4-ig tartó közalmazottaknak áll.... Bátorság, kreativitás! Ha Győzikének sikerül megélnie, neked is menni fog!!! Bár lehet, hogy a hülyékre vigyáz a jóisten, a jókat viszont próbára teszi, mert tudja, hogy képesek kiállni. Ezek szerint te jó vagy! Higgy magadban!

Üdv,
MM

Szólj hozzá!

Címkék: meló bürokrácia hivatal


A bejegyzés trackback címe:

https://kurvaelet00.blog.hu/api/trackback/id/tr561025390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása